DRAGA FILM FEST ed. a 2-a

DRAGA FILM FEST

Draga Film Fest va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret ”Gr. V. Birlic”, organizat în fiecare vară, de Asociația Fălticeni Cultural coordonată de către pr. Liviu Vasile Mihăilă. În cadrul celei de-a doua ediții ce are loc între 22 și 26 august 2022, pe parcursul celor șapte zile de maraton cultural, fălticenenii au ocazia să vizioneze filme documentare și de scurt metraj.

Draga Olteanu Matei în filmul Cucoana Chirița,1986.

Festivalul de film de scurt metraje și documentare dedicat îndrăgitei actrițe Draga Olteanu Matei va avea loc la Fălticeni în perioada 22 – 26 august 2021, în cadrul FITT “Gr. V. Birlic” , ed, a XII-a.
📌 Concursul este deschis tuturor regizorilor, producătorilor și co-producătorilor de film din România și din Republica Moldova, realizatorilor TV, inclusiv facultăților de film.
🎞 Festivalul de film de scurt metraje și documentare „Draga Film Fest” este organizat de Asociatia Falticeni Cultural și are ca obiectiv principal promovarea și sustinerea filmului românesc.
🎬 Ediția a doua se va desfășura în Fălticeni, în perioada 22-26 august 2022, în cadrul @FITT “Gr. V. Birlic”, ed. a XII-a.
În curând vom publica lista cu filmele s-au calificat în concurs.

Draga Olteanu Matei în filmul Golgota,1966.

Actrița Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la  Castelul Peleș din Sinaia a primit din partea  Casei Regale a României decorația  Ordinul Coroana Românie în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a  Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de  Principesa Moștenitoare Margareta a României.