DRAGA FILM FEST ed. a III-a

DRAGA FILM FEST

Draga Film Fest are loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret ”Gr. V. Birlic”, organizat în fiecare vară, de Asociația Fălticeni Cultural coordonată de către pr. Liviu Vasile Mihăilă. Cea de-a doua ediție a avut loc între 22 și 26 august 2022. Pe parcursul primelor cinci zile din cadrul festivalului, fălticenenii au avut ocazia să vizioneze gratuit filme documentare și de scurt metraj. 

Cea de-a treia ediție a Festivalul de film de scurt metraje și documentare dedicat îndrăgitei actrițe Draga Olteanu Matei va avea loc la Fălticeni în perioada 21 – 27 august 2023, în cadrul FITT “Gr. V. Birlic” , ed, a XIII-a.
📌 Concursul se adresează tuturor regizorilor, producătorilor și co-producătorilor de film din România și din Republica Moldova, realizatorilor TV, inclusiv facultăților de film.
🎞 Festivalul de film de scurt metraje și documentare „Draga Film Fest” este organizat de Asociatia Falticeni Cultural și are ca obiectiv principal promovarea și sustinerea filmului românesc.
🎬 În curând vom publica lista cu filmele s-au calificat în concurs la cea de-a treia ediție.

Draga Olteanu Matei în filmul Golgota,1966.

Actrița Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la  Castelul Peleș din Sinaia a primit din partea  Casei Regale a României decorația  Ordinul Coroana Românie în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a  Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de  Principesa Moștenitoare Margareta a României.